Recenzije

NAŠI I NJIHOVI: ГОДИНА НА МАЈМУНОТ (2018, r. Vladimir Blaževski)

Davne 1992. Blaževski je režirao Bulevar revolucije, jedan od indikativnih «filmova devedesetih» za ono što nas je zateklo u toj dekadi. Nažalost, od tada do sada isporučio nam je još samo Панкот не е мртов, koji već par godina čeka da ga pogledam (znam, nije lepo od mene). Godina majmuna je satirična komedija s punoContinue reading “NAŠI I NJIHOVI: ГОДИНА НА МАЈМУНОТ (2018, r. Vladimir Blaževski)”

NAŠI I NJIHOVI: THE POND (2021, r. Petar Pašić)

Od svih dosadašnjih filmova raspodeljenih unutar moje idiotske postavke na “naše” i “njihove”, The Pond deluje kao nešto što je unapred pravljeno da bude i “naše” i “njihovo”. Ne nalazim mnogo informacija, ali sudeći po imdb stranici deluje da je ovo u potpunosti “naše” ostvarenje pravljeno da se “prikaže” kao “njihovo”. Naime, ovo je filmContinue reading “NAŠI I NJIHOVI: THE POND (2021, r. Petar Pašić)”

NAŠI I NJIHOVI: O ŽIVOTU I O SMRTI (2019, r. Predrag Velinović)

Možda bi bilo zgodno da sad (nekad?) pomenem da nema nikakvog posebnog kuriranja ili redosleda u plasmanu ovih filmova i muzičkih izdanja. Uglavnom u datom trenutku naslov filma odluči šta ću da gledam. O većini nemam nikakvog prethodnog pojma. Recimo, da sam znao da je O životu i o smrti “televizijski film” inspirisan stradanjem radnikaContinue reading “NAŠI I NJIHOVI: O ŽIVOTU I O SMRTI (2019, r. Predrag Velinović)”

BILLIE (2019, r. James Erskine)

Nakon gledanja United States Vs Billie Holiday odlučili smo da naše interesovanje produbimo i dokumentarcem o njoj. Billie je baziran na audio kasetama novinarke Linde Lipnack Kuehl koja je u godina pre svoje iznenadne i misteriozne smrti (1978) spremala “definitivnu” knjigu o Billie, baziranu na desetinama višesatnih intervjua sa njoj najbližim ljudima i saradnicima. OvajContinue reading “BILLIE (2019, r. James Erskine)”

TV GONIČ: HELVETE: HISTORIEN OM NORSK BLACK METAL (NRK)

Pakao: Istorija norveškog “black metala” je četvorodelna emisija norveške državne televizije (!!!) o jednom od četiri najpopularnija muzička dešavanja iz ove zemlje (pored Aha, Kings Of Convenience i Sigrid)- blekmetalnoj sceni koja je počela sa Mayhem, sredinom osamdesetih, i ako je suditi po evrovizijski-izgledajućim nastupima Dimmu Borgir pred oslovskom festovskom publikom kraj nije ni blizuContinue reading “TV GONIČ: HELVETE: HISTORIEN OM NORSK BLACK METAL (NRK)”

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Create your website with WordPress.com
Get started
<span>%d</span> bloggers like this: