Design a site like this with WordPress.com
Get started

TV GONIČ: PRIMAL S2 (Adult Swim)

U drugoj sezoni priče o pračoveku i njegovom najboljem prijatelju, ti-reksu, autor Genndy Tartakovsky hrabro razbija minimalizam svoje priče, napušta teritoriju na kojoj ova dvojica žive i odvodi ih u neverovatnu avanturu na kojoj će sresti ili potomke ili vršnjake kraljice Kleopatre, vikinge i svoju budućnost.

Genndy je majstor vođenja priče i uprkos činjenici da je on u ovoj sezoni uveo toliko novih elemenata da je osnovnu postavku skoro izbacio iz ležišta, on je uspeo da na kraju učini da sve to deluje kao logični/magični deo “istorijskog” sveta u kome pračovek (koga u našem domu radno zovemo “Prajmal” da bi Leon mogao da prati priču) i dinosaurus mogu da obitavaju u isto vreme sa svim tim stvarima.

Ono čemu se i “Prajmal” i dinosaurus u ovoj sezoni uče su empatija, poverenje, lojalnost, humanost… sve lepe i plemenite stvari kojima Genndy, očekivano, suprostavlja vrlo brutalne trenutke, potoke krvi i otkinute delove tela. Da ne govorim da su mu deca izgleda “hroničan lajtmotiv” za kreiranje najdramatičnijih trenutaka.

Na kraju dolazi neizbežno i nemilosrdno. Mračni hepi end. Ako ste se zajebali kao ja i dotle stigli sa mlađahnim detetom, sad znate kako ste mu upropastili život.

MMnG SERTIFIKAT NAJBOLJE SERIJE 2022.

2 thoughts on “TV GONIČ: PRIMAL S2 (Adult Swim)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: