TOP 20 SERIJA KOJE SU ME NAJVIŠE ODUŠEVILE U 2020.

Kapiram da ste i vi kao i ja ultra-nezadovoljni brojem serija koje ste odgledali prošle godine, naročito u odnosu na sve ono što vam je dostupno, a tek u odnosu na sve ono što je proizvedeno.

Nisam imao neki poseban kriterijum, kao ni do sada, sem što se nekako prirodno nametnulo da sam u svakoj od ovih serija gledao nešto što nisam mogao ni u jednoj drugoj. Ili, u ređim slučajevima, gledao nešto što sam već video, samo na nikad bolji način.

Kako starim, tako sam i sentimentalniji prema nekim sadržajima- plemenitosti, časti, poštovanju, optimizmu, prijateljstvu, starenju, dostojanstvu i, verovatno najviše od svega- inteligenciji koja se naslućuje iza kreiranog, kao njen neminovni deo.

Pored 20 serija koje sam ispoređao, zadržao bih vašu pažnju i na sledećima i preporučio ih vašem gledanju: Little Fires Everywhere, Industry, Hillary, The Reagans, Evil, Valley Of Tears, Kingdom S02, Mrs America i Quiz.

A evo i liste najboljih…

20 BREEDERS (Sky One)

19 GHOSTS (BBC1)

18 BETTY (HBO)

17 WE ARE WHO WE ARE (HBO)

16 MY BRILLIANT FRIEND S02 (HBO)

15 KIDDING S02 (Showtime)

14 BETTER CALL SAUL S05 (AMC)

13 WAYNE (Amazon Prime)

12 TO THE LAKE (Netflix)

11 TEHRAN (Apple TV+)

10 PRIMAL S02 (Adult Swim, a. Genndy Tartakovsky)

Iskopajte parčence teksta ovde.

09 DAVE (FXX, a. Dave Burd i Jeff Schaffer)

Sočan prikaz ovde.

08 THE BOYS S02 (Amazon Prime, a. Eric Kripke)

Muško parče teksta ovde.

07 ZEROZEROZERO (Amazon Prime, a. Fasoli, Katz i Sollima)

Izvučen dugačak tekst ovde.

06 STAGED (BBC1, a. Simon Evans i Phin Glynn)

Insceniran komentar ovde.

05 SERVANT (Apple TV+, a. Tony Basgallop)

Uslužan tekst ovde.

04 DRACULA (Netflix, a. Mark Gatiss i Steven Moffat)

Tekst koji će vam arogancijom isisati krv ovde.

03 TED LASSO (Apple TV+, a. Bill Lawrence i Jason Sudeikis)

Kome sam god preporučivao ovu seriju prošle godine činio sam to rečenicom – u pitanju je “feelgood show godine”. Niko mi se nije zahvalio, niti nešto rekao tim povodom. Ali u mojim godinama je kasno razočaravati se u prijatelje, zbog bilo čega.

Ted Lasso je sve suprotno tonu rečenog i meni samom- topla i optimistična priča o tome kako ljudi mogu, bez cinizma i sličnih oružja, da prevaziđu životne penale, faule i ofsajde. O, da- da li sam vam pomenuo da je serija o fudbalu? Koji ne podnosim!

Sudeikis je briljantan i uverljiv. Serija skoro da nema negativnih junaka. A osmeh ne silazi s lica.

02 INTO THE NIGHT (Netflix, a. Jason George)

Dovoljno je rečeno ovde.

01 THE GREAT (Hulu, a. Tony McNamara)/ THE CROWN S04 (Netflix, a. Peter Morgan)/ THE TRIP S04 (Sky One, a. Winterbottom, Brydon i Coogan)

O The Great veličanstveno parče teksta ovde.

Za The Crown kruna treba da vam padne s glave ovde.

S obzirom da je ovo četvrta sezona The Trip (a svaka je pretočena i u igrani film, od kojih nijedan nisam pogledao), do sada bi već trebalo sve da znate i da, ako imate mozga i srca, u ovoj seriji uživate do pojasa. Steve Coogan i Rob Brydon putuju Evropom, u četvrtoj sezoni su u Grčkoj. Prolaze pored izbeglica, ali i dalje dovoljno sebično misle samo na sebe. Drma ih kriza srednjih godina, egoi im nesmetano ratuju, a oko njih je sve prelepo. Oni jedu, putuju i diskutuju, kako bi život, ili, barem, raj, trebalo da izgleda. Pametni su, emotivni i vrlo duhoviti. Smejem se, a plakao bih, i obrnuto.

4 thoughts on “TOP 20 SERIJA KOJE SU ME NAJVIŠE ODUŠEVILE U 2020.

 1. Добар дан кућо, пре свега желео бих да поздравим овај повратак блудног сина на платформу која му приличи. Сербез интелектуалног задевања занима ме зашто је Vallye of tears делегирана само у honorable mentions?

  Like

  1. ako ponuđeni tekst o seriji nije dovoljan da predoči umerene simpatije, bojim se da ne mogu mnogo toga da dodam. ima ta sjajna serija generation kills, po reportaži rolling stonea o ratovanju po iraku ili kuvajtu. igrana. to mi je bliskije. za ratne tematike.

   Like

 2. Hvala na Ted Lasso-u, baš je serija koja izaziva blagi osmeh od početka do kraja. Gde si našao Primal sezonu 2?! Prva sezona je bila nešto najbolje što sam gledao prošle godine. Kao i uvek, oduševljen sam što ima serija koje nisam gledao, a sada ću!

  Super izgleda ovaj ceo wordpress blog, nadam se da si se konačno skućio 🙂

  Like

  1. pazi, to je drugih pet epizoda prve sezone. za koje sam ja mislio da su druga sezona, a zapravo će prava druga tek u 2021.

   svraćaj sad kad sam uredio…

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
<span>%d</span> bloggers like this: