TV GONIČ: THE UNDOING (HBO)

U vreme pre “Zlatnog doba” televizije, kada je televizija bila “samo” televizija, David E. Kelley je vladao teve ekranima i danas ga (uz Milcha i još neke) možemo smatrati ocem modernog serijskog programa tj onog njegovog dela koji vam osvetljava dušu i čini da vam moždani kanali varniče. Što se mene tiče, Kelley se “potpisao” sa Boston Legal, Picket Fences i Harry’s Law. Veoma volim i Goliath, a Doogieja mu nikada neću oprostiti jer je proizveo Neila Patricka Harrisa.

Uzevši sve to u obzir, plus fundamentalan značaj HBO-a u izgradnji “Zlatnog doba” teško je poverovati da danas oni zajedno proizvode najbazičniji serijski teve program, samo začinjen nekolicinom holivudskih zvezda, ubeđenih da na manjem ekranu njihova realna veličina izgleda većom.

U ovom najelementarnijem “who dunnit?” ostvarenju, smeštenom međ’ Kelley-jevu omiljenu “belu buržoaziju” Njujorka, Nicole Kidman igra psihološku terapeutkinju čiji suprug, dečji onkolog (Hugh Grant) biva optužen za smrt svoje ljubavnice. I dok Kidmanova pristojno odrađuje još jednu “nobles” heroinu, Grant će vam terati suze na oči pokušavajući da vas ubedi i da je onkolog i da je ovo “ozbiljan” sadržaj, a ne satira na serijski program od koga je Kelley cele karijere bežao.

The Undoing je apsurdno bazičan, podilazi najnižim televizijskim potrebama (održava vas budnim), u kome nema apsolutno ničega što već stotinu puta nismo videli u drugim, također, drugorazrednim serijama i filmovima. Plus najjeftiniji mogući klifhengeri na kraju svake epizode koji su slika & prilika tenzionih kreacija poslednjih put viđenih u scenama sa Alexis Colby u Dynasty.

Na svaki način prejadno. I besan sam na sebe što me zanima “ko je ubio Elenu”, a pare sam stavio da su to zajedno uradili matori Sutherland i Elenin muž.

One thought on “TV GONIČ: THE UNDOING (HBO)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
<span>%d</span> bloggers like this: